Sport4pro > Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

1. OPĆI UVJETI

Internetska stranica www.sport4pro.net  je u vlasništvu tvrtke SIGN IN d.o.o., Ulica javora 13, 31 000 Osijek, OIB: 97903220180 (dalje u tekstu Sport4pro). Sport4pro omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.sport4pro.net koje je regulirano ovim Uvjetima poslovanja.
Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.
Sport4pro zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. 

2. CIJENE

Sukladno čl. 7 iz Zakona o zaštiti potrošača Sport4pro se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene. Sve cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV te vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. U cijenu artikla nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave (npr. isporuka paletnih pošiljaka). U slučaju da se cijena proizvoda ili troška isporuke tijekom narudžbe promijeni, Sport4pro će o tome prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju iste bit ćete pravovremeno obaviješteni.

3. JEZIK

Jezik komunikacije na sport4pro.net internet trgovini je hrvatski književni jezik.

4. NARUDŽBA

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na sport4pro.net internet trgovini, iznimno rijetko se može dogoditi da dostupnost proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu. Takva situacija je izvanredna i Sport4pro se obvezuje poduzeti sve potrebne mjere kako bi u primjerenom roku osigurao isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Sport4pro nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najsličniji proizvodu kojeg nije moguće isporučiti. Također, Sport4pro zadržava pravo nenamjerne pogreške u opisu i slici proizvoda. Sport4pro nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne te se opisi detaljno i redovito provjeravaju.

UVJETI PREDNARUDŽBE

Na pojedinim proizvodima Sport4pro može ponuditi opciju prednaručivanja. Takva opcija najčešće je ponuđena na artiklima koji trenutno nisu na lageru, a mogu se uvesti na zahtjev korisnika. Nakon što kupac pošalje narudžbu po uvjetima prednaručivanja, Sport4pro provjerava uvjete i rok dopreme te tek nakon dogovora s kupcem potvrđuje narudžbu. Najčešći rok isporuke po uvjetima prenaručivanja je 15-20 radnih dana nakon potvrde i dogovora s kupcem.

5. UVJETI PRODAJE

SKLAPANJE UGOVORA
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Sport4pro internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: telefona s ljudskim posredovanjem ili Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik
  • odabirom plaćanja i potvrdom narudžbe putem e-maila
  • odabirom plaćanja i potvrdom narudžbe putem telefonske linije 031 200 000

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Sukladno čl. 72  Zakona o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno od trenutka kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju. U izjavi morate navesti sljedeće podatke:  svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Ako jednostrano raskinete Ugovor, izvršit ćemo povrat novca (uključujući i troškove isporuke) najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Povrat robe vršite na adresu sukladno dogovoru, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Kupac se moli da nas prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 031-200-000 ili kontaktira na e-mail: info@sport4pro.net kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

POVRATI I ZAMJENE
Ako Vam naručeni proizvod iz nekog razloga ne odgovara, možemo izvršiti njegovu zamjenu. Povrat ili zamjena proizvoda je moguća samo ako ste sačuvali original ambalažu, niste skidali original etikete, obuću niste nosili na vanjskim površinama i ako nisu nastala vidljiva oštećenja samog proizvoda. U tom slučaju kupac snosi troškove slanja proizvoda na našu adresu (ili adresu dobavljača), a prilikom slanja zamjenskog proizvoda kupac je dužan platiti polovicu od ukupnog iznosa poštarine (15,00 kn). Ako se utvrdi da proizvod nije u odgovarajućem stanju, kupac mora platiti cjelokupan iznos poštarine od 30,00 kn kako bi mu roba ponovno bila poslana na adresu.
Ako se dogodila naša greška prilikom slanja proizvoda trošak poštarine u oba smjera snosi Sport4pro (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla).
Naručeni proizvod je moguće zamijeniti u roku od 14 dana od zaprimanja paketa. Molimo Vas da nas svakako kontaktirate na broj 031-200-000 ili e-mail info@sport4pro.net prije svakog povrata ili zamjene robe kako bismo utvrdili sve potrebne detalje. Prilikom povrata proizvoda preporučujemo da na paket jasno istaknute da je riječ o povratu ili zamjeni. 

REKLAMACIJE I PRIGOVORI
U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor ili primjedbu. Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, pisane prigovore možete poslati elektronskom poštom na: info@sport4pro.net, putem faksa na broj 031 280 105 ili pismeno na adresu: SIGN IN d.o.o., Ulica javora 13, 31 000 Osijek. Na sve primjedbe i prigovore odgovorit ćemo u što krećem roku.
Kupac ima pravo na opravdani prigovor u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Mole se kupci da prilikom pisanja prigovora svakako navedu broj narudžbe i svoje potpune podatke. Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača Sport4pro se obvezuje u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora u pisanom obliku odgovoriti na prigovor.
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod. U tom slučaju Sport4pro snosi troškove povrata ili troškove zamjene proizvoda s novim proizvodom.

6. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima Sport4pro odgovara za materijalne nedostatke artikala koje prodaje na svojoj web stranici. Naručeni proizvodi pakirani su tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.  U slučaju da prilikom preuzimanja paketa vidite da je pošiljka oštećena sugeriramo Vam da pošiljku ne preuzimate i da nas odmah kontaktirate na broj 031-200-000. Smatramo da proizvodi koji su uredno zaprimljeni nisu imali vidljivi nedostatak. U slučaju da preuzeti artikl ima skriveni nedostatak (onaj koji se nije mogao utvrditi uobičajenim pregledom) kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, zamjenu proizvoda ili sniženje cijene samog artikla.

7. ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Svi sadržaji koji su objavljeni na web stranici sport4pro.net (tekstovi, slike, grafički prikazi, zaštitni znakovi (logo) i ostali sadržaj) su vlasništvo trgovca ili dobavljača softvera te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena.
Ova web stranica sadržava informacije trećih strana i linkove na druge site-ove na Internetu nad kojima www.sport4pro.net nema nikakvu kontrolu. Sport4pro ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo koje druge karakteristike takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za te informacije.

8. IZJAVA O PRIVATNOSTI

Sukladno čl. 6. Zakona o zaštiti osobnih podataka, Sport4pro se obvezuje na zaštitu privatnosti podataka kupaca tako da prikupljamo samo nužne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obaveza. Našim kupcima dajemo mogućnost izbora žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi djelatnici su također odgovorni za poštivanje načela privatnosti.
Podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrsta pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno za stranici i dr.) Sport4pro ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti i radi poboljšanja same internet stranice.

9. IZJAVA O SIGURNOSTI

           

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

10. KOLAČIĆI

Sport4Pro web stranica koristi internet kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i dodatnih funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku, a više informacija možete saznati ovdje. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

 

Uvjete poslovanja možete preuzeti u PDF formatu na sljedećem linku.

 

 

 

Učitavanje...