Sport4pro > Blog > Tenis > Upoznajte nove Head MXG rekete!

Upoznajte nove Head MXG rekete!

Datum objave: 16.08.2017.

Kategorija: Tenis

U travnju ove godine Head je lansirao novu tehnologiju i seriju reketa – MxG ! U nastavku teksta donosimo osvrt na ovu liniju reketa te malu usporedbu dva modela - MXG3 i MXG5. Ukoliko želite isprobati novi MXG a niste sigurni koji model odabrati ili vas jednostavno zanima zašto se digla tolika prašina oko njih, nastavite čitati :) 

"Power under control"

Kada su reketi za tenis u pitanju, teško je pronaći reket koji uspješno kombinira i balansira između odnosa moći (snage) i kontrole. Ovisno o okviru, obično dominira jedna od tih karakteristika, no Head je ovom inovacijom omogućio okvir koji u istoj mjeri pruža igračima upravo te dvije karakteristike - snagu i kontrolu.

„Designed like no other, plays like no other - Revolucionarna MxG tehnologija  kombinira magnezij i grafen (Magnesium and Graphene Touch). Uporabom inženjerskog procesa popularnog u automobilskoj industriji stvoren je okvir koji objedinjuje već spomenute, igračima najbitnije karakteristike. Glavna inovacija je magnezijski most (vrat) koji osigurava veći sweet-spot i više snage. Ovaj revolucionarni dizajn igračima omogućava brži zamah i kontrolu udarca a istovremeno spriječava uvijanje okvira. Također, nije na odmet što reketi izgledaju fenomenalno! :)

Koji model odabrati?

U ponudi su dva modela – MXG3 i MXG5 iz čijih karakteristika se može zaključiti kako je MXG3 namijenjen nešto naprednijim igračima a MXG5 širem spektru igrača. Oba reketa dolaze bez žica a preporučuju se žice Hawk ili Lynx. 

Tablica MXG

MXG 3 idealan je za igrače koji žele unaprijediti svoj igru, srednje napredne igrače i za iskusne igrače koji traže lagan i brz reket. Na mreži je izuzetno pokretan i omogućuje brze reakcije, a s osnovne linije osigurava brzinu, preciznost i udobnost. Riječ je o zaista snažnom i krutom reketu. Ukoliko imate kraći zamah, želite snažan i brz reket te tražite moć i spin - ovo je reket koji morate probati :)

MXG 5 pruža vrhunsku stabilnost čak i pri vrlo maloj težini od 275g. Velika glava od 680cm2 osigurava veliki sweet-spot za čisti kontakt s lopticom, a raspored žica nudi dovoljno spin potencijala. Pri servisu njegova nešto veća dužina daje više snage i jednostavan pristup rotaciji za udaranje slicea a s osnovne linije nudi snagu i brzinu pri vrlo jednostavnim udarcima. Ovaj reket idealan je za dobre početnike, mlađe igrače i rekreativce srednje razine koji žele jednostavan pristup dodatnoj snazi i spinu.

Rekete su isprobali i neki od naših tenisača a posebno se sviđa Goranu Ivaniševiću :)

 

Izvor slike: http://tennisnerd.net

Ukoliko ste još neodlučni ili imate pitanja, slobodno nam se obratite.

Izdvojeno iz naše ponude

6.679 artikala u našoj ponudi

Učitavanje...