Sport4pro > Blog > Tenis > 20 impresivnih teniskih terena u svijetu - 2. dio

20 impresivnih teniskih terena u svijetu - 2. dio

Datum objave: 03.11.2016.

Kategorija: Tenis

Pozdrav! Kako Vam se svidjelo 10 impresivnih teniskih terena iz prvog dijela ovo velikog članka? Ne bi bilo loše saznati kakav je osjećaj igrati tamo, zar ne? Doista opravdavaju riječ impresivni. :) Ukoliko Vam to nije dosta, evo još toliko - jednako prekrasnih, neobičnih i zanimljivih teniskih terena u svijetu.

Uživajte :)

11. Hacienda De La Paz – Rolling Hills, California, SAD

Hacienda De La Paz

http://www.idesignarch.com

Hacienda

http://robbreport.com

Iako su nam nekako draži teniski tereni u prirodi, moramo izdvojiti i ovaj prekrasni zatvoreni teren u Kaliforniji. Luksuznu vilu Hacienda de la Paz izgradio je poduzetnik porijeklom iz BiH, koji živi i radi u Californiji. Vila je uređena u antičkom stilu i opremljena suvremenom tehnologijom. Nama je ipak najzanimljiviji impresivni teniski teren koji se po potrebi pretvara u salu za ples, vjenčanja i sl.

12. Mauna Kea Beach Hotel Seaside Tennis Club - Kamuela, Hawaii

Mauna Hawaii

http://www.businessinsider.com

Čini se da su svi najljepši teniski tereni u sklopu nekakvog hotela. Jednostavno ne možemo izostaviti ovih 11 terena hotela Mauna Kea na Havajima. Lagani povjetarac i jedinstveni pogled na zaljev i zalazak sunca. Kakva romantika! :)

13. La Cavalerie - Paris

sacmbp.free.fr

La Cavalerie je mali teniski klub u srcu Pariza. Njegova posebnost su nevjerojatni zidovi i strop koji su sagrađeni od 1400 drvenih dijelova koji čine oblik saća. Središnji dio stropa je od stakla kroz koje dopire sunčeva svjetlost. Teren je na 6. katu iznad zemlje i kada izađete u dvorište pruža se prekrasan pogled na Eiffelov toranj :)

14. Infinite Tennis Court - Los Angeles

livincool.com

"Beskonačni teren" je privatni teren Jamesa Goldsteina, smješten uz luksuznu vilu visoko na obroncima iznad Los Angelesa. Vila je poznata jer je poslužila kao dio scenografije za kultni film Big Lebowski. Prekrasna i moderna arhitektura je zaista super, no ono što zanima nas tenisoljupce je teniski teren sa spektakularnim panoramskim pogledom na grad anđela! Kako bi se zadržala sva ljepota pogleda i povezanost s dramatičnim okruženjem, vlasnik je tražio da se stakleni rukohvat napravi u minimalnoj dopustivoj visini – bez obzra na neizbježne gubitke loptica.

15. Grand Hyatt Denver – Denver, Colorado, SAD

Denver

http://www.freshdeuce.com

Još jedan teren na krovu zgrade, no ovaj put u Americi. Također je riječ o hotelu – Grand Hyatt, na čijem se krovu nalazi staza za trčanje, fitness sprave i oprema te teniski terenSvjež zrak, sunce i teniski meč s pogledom na grad Denver i Stjenjak (Rocky Mountains) – priznajemo, zavidni smo gostima ovog hotela!

16. Charles City, Iowa: All Iowa Lawn Tennis Club

Iowa Charles City

http://www.desmoinesregister.com/

Dašak Wimbledona usred američkog polja kukuruza - ova rečenica najbolje opisuje ovaj jedinstveni teren. Mark Khun sanjao je o vlastitom teniskom terenu otkad je preko djedovog radija slušao prijenos prestižnog teniskog natjecanja. 2003. godine ostvario je tu želju skupa sa suprugom Denise i na obiteljskoj farmi izgradio teren po uzoru na središnji teren Wimbledona. Zelenilo, svjež zrak, vjetrenjače, motivi Wimbledona... a najbolje od svega je da se može besplatno zaigrati na tom terenu! :) Potrebno je samo rezervirati termin preko e-maila. Što čekamo?!?

17. Crantock Bay Leisure Club – Cornwall, Engleska

Crantock Bay Leisure Club

http://www.crantockbay.co.uk/photogallery.html

Jedan od najljepših teniskih terena u UK je onaj na prekrasnoj plaži Crantock. Gosti luksuznih apartmana i članovi Leisure kluba imaju povlasticu igranja tik do mora. Prizori poput ovoga sa slike su nerijetki na toj lokaciji... zaista očaravajuće!

18. International Tennis Hall of Fame - Newport, Rhode Island

http://myitchytravelfeet.com/

Hall of fame

RGB Ventures/SuperStock/Alamy

Međunarodna teniska Kuća slavnih nalazi se u Newportu i svaki ljubitelj tenisa treba staviti to mjesto na svoju Bucket list odnosno listu želja. Muzej, izložbe, teniski tereni i mnoštvo sadržaja – na ovom mjestu možete puno naučiti o povijesti ovog sporta i poznatim igračima. Travnati teren je zaista nešto posebno, no - slika govori više od tisuću riječi!

19. Dubai’s Burj al Arab - Dubai

Dubai

Dubai heliodrom

Najviši teniski teren na svijetu je na vrhu poznate zgrade Burj al Arab u Dubaiju, jednog od najluksuznijih i najviših hotela u svijetu. Teren je kružnog oblika i služi u promotivne svrhe a tamo se zapravo nalazi hotelski heliodrom. Čitav svijet se upoznao s ovim mjestom 2005. godine kada su Roger Federer i Andre Agassi odigrali prijateljski meč s pogledom na cijeli Dubai. Svaka čast dečki, igra na 300m visine definitivno nije za svakoga ;)

20. Podvodni teren – Dubai (u planu)

Podvodni teren

http://www.designboom.com/

Podvodni teniski teren u Perzijskom zaljevu je veliki projekt i cilj poljskog arhitekta Kotala, koji je predložio njegovu izgradnju. Plan je napraviti sportski kompleks s golemim zakrivljenim krovom koji će biti u potpunosti proziran. Želje su jedno a mogućnosti drugo te postoji nekoliko problema oko te konstrukcije za koje još nisu pronašli rješenja. Međutim, Kotal vjeruje u realizaciju svog projekta i traži investitore. Moramo priznati da izgleda fascinantno, no, po nama ipak pretjerano i nepotrebno :)

Kako vam se sviđa naš izbor? Koje od ovih mjesta biste voljeli vidjeti uživo? Jeste li možda već igrali na nekom od ovih terena? Svakako podijelite s nama svoje dojmove :)

Izdvojeno iz naše ponude

6.679 artikala u našoj ponudi

Učitavanje...