Sport4pro > Blog > Tenis > 20 impresivnih teniskih terena u svijetu - 1. dio

20 impresivnih teniskih terena u svijetu - 1. dio

Datum objave: 28.10.2016.

Kategorija: Tenis

Koji je najljepši teren na kojem ste ikada igrali? Svaki teren ima svoju čar, no na svijetu postoje neki zaista unikatni teniski tereni. Jedni su otvoreni za javnost, drugi nisu i nažalost, velika većina nas neće nikad zaigrati na ovim cool terenima. No, jednom se živi - obavezno ubacite nešto s ovog popisa na svoju „Bucket list“ ;)

Izdvajamo 20 najneobičnijih, najljepših, najzanimljivijih, naj naj naj teniskih terena na svijetu. Uživajte :)

1. Emerald Cay imanje  (otoci Turks i Caicos)

Emerald Cay

http://www.freshdeuce.com/

Emerald Cay je zasigurno najimpresivnije imanje na otocima Turks i Caicos, ako ne i na čitavim Karibima! Građeno je 6 godina i prekrasna je kombinacija netaknute prirode s pravim luksuzom. Ovaj tropski raj krase bijele plaže i čisto more tirkizne boje! Ne bi bilo loše igrati tenis okružen Karipskim morem, ha? :)

2. Hotel s privatnom plažom Il San Pietro di Positano – Italija

Positano hotel

http://www.freshdeuce.com/

Teren dostupan gostima luksuznog hotela u poznatom Positanu na očaravajućoj obali Amalfi. Okružen je visokim stijenama, prekrasnim zelenilom i čistim morem. Kako se uz to koncentrirati na igru?! 

3. Bio-hotel Stanglwirt - Austrija

http://www.stanglwirt.com

Teniski tereni s veličanstvenim pogledom na planinski lanac Wilder Kaiser. Okružuju ga zeleni pašnjaci i bogata priroda koja ostavlja bez daha! Tamo možete proći kroz poznatu PBI (Peter Burwash International) školu tenisa na 6 unutarnjih i 8 vanjskih terena.

4. Sportchalet Mürren - Švicarska

https://www.tripadvisor.com.sg

Još jedan prekrasan pogled na planine pruža se iz hotela u švicarskim Alpama koji svojim gostima nudi zaista savršen okoliš. Ovdje imate priliku igrati tenis na visini od 800 metara, što znači da biste trebali biti malo oprezniji s udarcima jer ako loptica ode preko ograde – nestane u provaliji!

5. Bunabhainneadar teniski teren – Otok Harris, Škotska

Isle of Harris

http://www.freshdeuce.com

https://app.pearlshare.com/pearls/442494-bunabhainneadar-tennis-court

Ovaj teren je poznat kao najudaljeniji teren u Velikoj Britaniji. Smješten između krševitih brežuljaka škotskih otoka Lewis i Harris s fantastičnim pogledom na Atlantski ocean. Teren je u vlasništvu jedne humanitarne zaklade i vodi ga teniski trener Mike Briggs. Na raspolaganju je umjetna travnata površina vrhunske klase i mali drveni paviljon u koji se možete sakriti u slučaju kiše.

6. Enchantment Resort – Sedona, Arizona, USA

http://www.freshdeuce.com

Arizona resort

http://www.enchantmentresort.com/things_to_do_sedona/tennis/

Ovaj resort, smješten usred ljepota Arizone, na jugozapadnoj strani Grand Canyona, idealan je spoj netaknute prirode i čistog luksuza. Proteže se na 70ha prirodnog terena na kojemu je smješteno 5 vanjskih teniskih terena okruženih božanstvenim crvenim formacijama. Sigurni smo da je teško zadržati pogled na loptici! Zaista jedinstveno mjesto za igrati tenis! :)

7. Astor Courts – New York, USA

Michael Freeman/Alamy

priceypads.com

Ova zgrada izgrađena 1902. godine zaista je san svakog sportaša. Zamišljena kao sportski paviljon, sadržavala je zatvoreni bazen, dva squash terena, kuglanu, streljanu i teniski teren koji je pravi dragulj ove, danas privatne rezidencije. Ahitektura i detalji su predivni a posebnu ljepotu daje prirodno svjetlo koje dolazi kroz veliki rešetkasti svodni svjetlarnik.

8. Singita Sabora Camp - Nacionalni park Serengeti, Tanzanija

http://www.luxurysafaricamps.com/tennis-on-safari

Zebrice

Ovaj neobični teren nalazi se na sjeveru Tanzanije u luksuznom safari parku. Kao znatiželjni gledatelji meča pojavljuju se lokalne životinje – zebre, žirafe i slonovi :)

9. Krovni teniski teren - Holiday Inn Atrium, Singapur

Teren kao teren - ništa posebno, no pogled na grad je nevjerojatan, pogotovo noću! Vjerojatno najbolji pogled na singapurski horizont i siluete zgrada na horizontu (skyline) je upravo s ovog hotela – Holiday Inn. Wow!

bestourism.com

10. Teniski klub Ijburg - Amsterdam, Nizozemska

http://www.designboom.com/

Najzanimljivije u vezi ovog terena je zapravo arhitektura kluba i tribine. Ovaj projekt realizirali su nizozemski arhitekti MVRDV na jednom od umjetnih otoka izvan Amsterdama. Umjesto klasičnog  ravnog krova, prednji dio spušten je do razine zemlje a stražnja središnja točka proteže se do visine od 7 metara. Terasa koja služi kao tribina može primiti do 200 gledatelja.

 

Kako vam se sviđa naš izbor? Koje od ovih mjesta biste voljeli vidjeti uživo? Jeste li možda već igrali na nekom od ovih terena? Svakako podijelite s nama svoje dojmove :)

Uskoro stiže i 2. dio članka s još deset impresivnih teniskih terena.

Izdvojeno iz naše ponude

6.679 artikala u našoj ponudi

Učitavanje...