Sport4pro > Blog > Stolni tenis

Stolni tenis

Stolni tenis Blog

Stolni tenis - rekreacija i zabava za sve generacije!

Datum: 11.09.2015. | Kategorija: Stolni tenis

Stolni tenis - rekreacija i zabava za sve generacije!

Ako tražite za sebe ili svoje dijete rekreacijski sport koji ne zahtjeva skupu opremu niti zavidnu fizičku formu – ne morate dalje tražiti – stolni tenis je idealan izbor! Stolni tenis jedan je od najraširenijih sportova u našoj zemlji. Profesionalno ili rekreativno, njime se bavi preko 10 000 igrača. Svatko tko isproba ping-pong, brzo postane ovisan i prvom prilikom ponovno uzima reket u ruke. Ono što ovaj sport čini tako pristupačnim i zanimljivim je to &scaron... Pročitaj više »

Razvoj stolnog tenisa u Hrvatskoj

Datum: 15.04.2015. | Kategorija: Stolni tenis

Razvoj stolnog tenisa u Hrvatskoj

Stolni tenis u Hrvatskoj se prvi put igrao davne 1902. godine u Donjem Miholjcu. Tada je u Narodnoj čitaonici postavljen prvi stol za stolni tenis. U svojim počecima je bio više društvena igra negoli sport. Prvo ime za stolni tenis bilo je ping-pong (onomatopeja zvuka odskakivanja loptice) zatim sobni tenis, table tennis, tenis na stolu i slično. Tek poslije II. svjetskog rata iz upotrebe su izašla sva imena a ostao je stolni tenis. 1939. godine u Zagrebu se osniva Hrva... Pročitaj više »

Novi Kettler Indoor/Outdoor stolovi u ponudi

Datum: 13.04.2015. | Kategorija: Stolni tenis

Novi Kettler Indoor/Outdoor stolovi u ponudi

Stolnotenisači, stolnotenisačice i ostali ljubitelji stolnog tenisa, u ponudu smo uvrstili nove stolove renomiranog proizvođača Kettler. Ponuda se sastoji od  Indoor i 8 Outdoor stolova iz nove linije Kettler-a. Kompletnu ponudu možete vidjeti ovdje.  Pročitaj više »

Kettler pokrivalo stola gratis !!

Datum: 16.10.2013. | Kategorija: Stolni tenis

Kettler pokrivalo stola gratis !!

   Predstavljamo Vam jedinstvenu ponudu:   Kupi stol za stolni tenis Kettler Smash 5 Outdoor i poklanjamo ti funkcionalno Kettler pokrivalo za stol !! Iskoristi ovu odličnu priliku: zaštiti svoj novi stol za stolni tenis od prašine, prljavštine i izravnog utjecaja vlage te pri tome uštedi 349,00kn !! Stol je namijenjen korištenju na otvorenom prostoru, površina stola je otporna na djelovanje vremenskih utjecaja. Stol ima nosač za dva... Pročitaj više »

Pravila stolnog tenisa

Datum: 06.10.2010. | Kategorija: Stolni tenis

Pravila stolnog tenisa

Dragi stolnotenisači, u ovom kratkom postu donosimo Vam pregled pravila stolnog tenisa u pdf formatu; prijevod ITTF HANDBOOKA 2009/2010 načinio je g. Mladen Solar, međunarodni sudac, Zbor stolnoteniskih sudaca Zagreba, Hrvatski stolnoteniski savez. Dokument možete preuzeti putem sljedećeg linka: Pravila stolnog tenisa Pročitaj više »

Povijest i razvoj stolnog tenisa

Datum: 04.10.2010. | Kategorija: Stolni tenis

Stolni tenis vuče svoje korijene iz Engleske kao večernja razonoda viktorijanske klase u 1880-im oponašajući veliki tenis u kući. Za igru su upotrebljavali svakodnevne predmete iz kuće. Knjige su nizali kao mrežicu, okrugli čep šampanjca bio je loptica, kutije cigara kao rekete, a kuhinjske bi stolove poslije večere pretvarali u stolove za stolni tenis. Kada je šport postajao sve popularniji počeli su se izrađivati prvi u okvir postavljeni pergamentni reketi. Zbog zvuka udaranja loptice od reket i stol, šport je dobio nadimak Ping-Pong. Prvu celuloidnu lopticu izradio je Englez James Gibb 1901 godine. E. C. Goode 1903. je godine izradio modernu inačicu reketa tako da je gum... Pročitaj više »

Stranica: 1 od 1. Rezultati: 1-6 od 6.

Učitavanje...