Sport4pro > Blog > Squash

Squash

Squash Blog

**AKCIJA** Kupi squash reket i čeka te poklon! :)

Datum: 23.09.2016. | Kategorija: Squash

**AKCIJA** Kupi squash reket i čeka te poklon! :)

Dragi ljubitelji squasha, pripremili smo malu tjednu akciju za sve igrače i igračice tog brzog sporta. Svaki kupac squash reketa Tecnifibre Carboflex Storm na poklon će dobiti dvije Head tournament squash loptice i našu novu Sport4pro majicu! Akcija traje do 30. rujna 2016. ili do isteka zaliha. Požurite po svoj paket i uživajte u novoj squash sezoni :) Sport4pro ekipa stoji Vam na raspolaganju! Pročitaj više »

Squash - pravila igre

Datum: 23.05.2013. | Kategorija: Squash

Squash - pravila igre

TEREN I PRAVILA Igru squash igraju dva igrača (četiri u slučaju igranja parova) s propisanim reketima, propisanom lopticom, na terenu konstruiranom po pravilima Svjetske squash organizacije (WSF). VISINA STROPA: 5 640 mm (minimalno) DUŽINA: 9 750 mm ​ŠIRINA: 6 400 mm Izvor: wikipedia SERVIS Izmjena udaraca (rally) počinje servisom. Na početku meča se vrtnjom reketa odredi koji igrač će prvi servirati, a nakon svake izmjene, igrač koji je osvojio izmjenu dobiva servis. Igrač koji je d... Pročitaj više »

Loptice za squash

Datum: 12.10.2010. | Kategorija: Squash

Loptice za squash

Loptice za squash proizvode se od dva dijela gumene mase, koji se međusobno zalijepe kako bi se dobila šuplja kugla. Postoje različite vrste loptica za različite uvjete igre i za različite kategorije igrača, npr. iskusniji igrači koriste manje loptice koje slabije odskaču.  Ovisno o sastavu gume, loptica za squash više odskače na višim temperaturama. Stoga igrači zagrijavaju loptice prije igre, tako što ju udaraju o tvrdu podlogu (pod ili zid). Kako igra odmiče,... Pročitaj više »

Razvoj sporta - squash

Datum: 04.10.2010. | Kategorija: Squash

Iako su mnoge igre u kojoj se loptica prebacivala reketom prethodile ovoj vrsti sporta, squash je potekao od engleske igre na zidu fives, a službeno je rođen krajem 1822. godine u Harrow School, elitnoj engleskoj školi. Iako je prvotno služio za zagrijavanje i igrao se na zidu u otvorenom prostoru, igra se ubrzo seli u zatvoreni prostor i postaje dvoranska. Igra je ime dobila po mekoj loptici od gume koja se može gnječiti rukom (eng. squash – gnječiti). Znatniju je popularnost stekla nakon 1890. godine te je zahvaljujući studentima, osim u Engleskoj, postala popularna i u Sjevernoj Africi, SAD-u i Kanadi. Prva pravila donešena su 1922. godine, kada je odigrano i prvo službeno prven... Pročitaj više »

Stranica: 1 od 1. Rezultati: 1-4 od 4.

Učitavanje...